вторник, 3 април 2012 г.

От Природата с любов


Както ви обещахме, ще ви разкрием още няколко от магическите съставки на Casyopea. Няма скрито-покрито, всичко е тук:


Кокосово масло
Това е тропическо масло, което широко прегръща много приложения. Получава се от сушената ядка на кокоса и в чист вид има сладникав аромат. Човечеството го познава като овлажнител, като детско масло и като масажно масло. Омекотява загрубели части от тялото и поддържа кожата гладка и подхранена. Избавя ни от твърди лакти, колене и пети. Редовната употреба на кокосово масло предпазва от грозни петна и други кожни недостатъци. Освен това, честите масажи преди или след баня, предпазват от остаряване на кожата! И за косата има нещичко- топъл масаж с кокосово масло преди измиване с шампоан, е естествен начин за поддържане на обем и предпазване от пърхут. Нашето кокосово масло е обогатено с още няколко растителни масла, пчелен восък и витамин Е, които действат като естествени консерванти.

Масло от Шеа
Популярно в козметиката омекотяващо и овлажняващо средство. Има неприятна за повечето хора миризма, но пък какви чудеса върши: осигурява естествена защита срещу ултравиолетовите слънчеви лъчи; позволява на кожата да абсорбира влагата от въздуха и като резултат кожата е хидратирана за по-дълго; подхранва с витамини А, Е и F. Няма нужда да казваме, но ще подскажем, че витамините А и Е поддържат кожата чиста, здрава и млада, а витамин F защитава и омекотява. Шеата възстановява еластичността и няма досадното качество да запушва порите. Маслото от Шеа на Casyopea има всички тези качества и може да се ползва, както в чист вид, така и в състава на домашни рецепти за красота. Добавили сме малко масло от пшеничен зародиш и щипка пчелен восък, които запазват качествата на Шеата за по-дълго. Ако ви стана интересно, тук имаме още писания за маслото от Шеа.

За да не се чудите, ще ви издадем и тайната на пчелния восък, и защо го ползваме толков настоятелно.
Пчелният восък е повърхностноактивно вещество (или ПАВ). Като част от козметични средства създава бариера върху повърхностния кожен слой, от което особено благоприятно може да се възползва сухата или загрубяла кожа. Пчелният восък е омекотяващ и овлажняващ. Провежда влага и я запечатва в кожата- това я поддържа свежа и здрава. Освен всичко, съдържа и витамин А. За производството на пчелелен восък можем да благодарим на работните пчелички и да си го ползваме със здраве.


Няма коментари:

Публикуване на коментар