понеделник, 12 март 2012 г.

Рецепта за настроение

Ръчното производство е това, което най-силно ни определя и разграничава. Изработването на продукти много наподобява готвене: разтапяме, бъркаме, режем, подправяме. И също като готвенето, процесът е много релаксиращ, а резултатът е удоволствие за сетивата. Следващите кадри ще ви покажат как се приготвя глицеринов сапун Пролет и защо толкова много го харесваме.Така изглежда полуразтопеният глицерин.

Добавяме аромата и бъркаме.
Разтапяме глицерин в тенджера, докато стане напълно течен. Към него се прибавя желаният аромат, в нашия случай ароматът е Пролет и се бърка много дълго и динамично.

 
Глицеринова основа


В широк съд по избор се полага глицериновата основа, след което идва ред на най-интересната част- декорацията. Предварително сме нарязали и навили на охлювчета правоъгълни парченца сапун.

    
Да си изцапаме ръчичките с полуготовия сапун е дълг и привилегия.
Така изглеждат сапунените охлювчета отблизо.


Заливаме с останалия глицерин, докато напълно покрием декорацията. Така охлювчетата ще останат слепени в сапунената смес.

След като сместа изстине, глицеринът се избистря и резултатът е това цветно и ароматно парче сапун. Глицериновите сапуни са много подходящи за нормална към мазна кожа, тяхната сила е в запазването на влагата в кожата, а етеричните масла се грижат както за кожата, така и за доброто ни настроение и тонус, което обяснява вечно приповдигнатото настроение на колегите ни във фабриката.


Глицеринов сапун Пролет

Няма коментари:

Публикуване на коментар