вторник, 20 март 2012 г.

Необходими продукти
За производството на качествени продукти, се нуждаем и от качествени суровини. Основната съставна част на творенията на Casyopea са растителните масла, които сме подбирали внимателно и които си набавяме от сертифицирани производители в Европа. Всяко масло има специална мисия в живота и заслужава уважение. Затова четете по-надолу:

Масло от кайсиеви ядки- С богати залежи на витамин Е, които само чакат да бъдат усвоени от нуждаещата се кожа. Тачим го и заради омекотяващото му действие. Много добре попива без да оставя мазно чувство, като след пържене на картофки. Използва се успешно за масажи, а освен това играе и ролята на масло-носител (или базово масло) в комбина с етерично масло в ароматерапията. Овлажняващата му способност помага на лицето, косата и ръцете. Благодарение на съдържанието и на витамин А и С е подходящо за чувствителна и зряла кожа. Запазва еластичността и чистотата на кожата. Ние си го взимаме от Испания.


Масло от грейпфрут
- запазва кожата чиста и е особено подходящо при мазна кожа или акне. Измежду многото му приложения, маслото от грейпфрут е и силен антиоксидант, антидепресант и антисептик. Ние сме силно про настроени към него и си го внасяме от страната на любовта- Франция.


Бадемово масло- лесно се абсорбира и служи вярно като овлажнява и успокоява възпаления. След употреба оставя кожата сияйна, а и балансира влагата в тялото. При нас идва от слънчева Испания, откъдето междувпрочем и други наши любими масла.

Масло от жожоба
- Колкото и да го хвалим, ще му е малко. Затова ще кажем само това: близостта му с кожния себум го прави и близко на сърцата ни, защото редуцира излишната мазнина, която запушва порите и причинява акне и други кожни проблеми. Перфектно е за чувствителна кожа. И то ни е от Испания.Маслиново масло- кожа, коса, нокти...За зехтина няма забранени места. Запазва еластичността и поддържа влагата в кожата; заздравява чупливи нокти и лекува кожичките. Лъсва косъма. Ние се доверяваме на хилядолетната традиция и си го набавяме от Гърция и Италия.Соево масло- неговото богатство са витамините, особено А и Е. Другият ценен компонент са полиненаситените мазнини и мастни киселини. Има подхранващи и овлажняващи чудодейни сили. Действа противовъзпалително, антибиотично и заздравяващо. Произход-Испания.
Портокалово масло- етерично масло, широко познато в ароматерапията. Носи му се слава, че възпира разпространението на вируси и не случайно. Богато на антиоксиданти и витамин С, поддържа нормалното клетъчно развитие. Има успокояващо въздействие, носи мир и щастие на ума. Носим го с мир от Франция.Масло от гроздови семки- От къде да започнем! Съдържа много витамини и минерали, които овлажняват и подхранват кожата и я поддържат мека и приятна на усещане. Заедно с витамин С подпомага производството на колаген. Изключително подходящо е за мазна кожа, защото е с лека формула. Произведено в Испания.


Това е само малка част от маслата, които използваме в
Casyopea. В някой от следващите си постове ще ви запознаем с още няколко често употребявани масла.
Дотогава можете да опознаете гореизброените чрез нашите произведени с любов сапуни, свещи и козметика. Ако ви се бъбри пък, можете да ни напишете няколко думи в коментара под статията и да завържем разговор. Както винаги сме казвали, това е вашата лична спа колекция, а ние сме отворени за съвети и похвали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар